woensdag 12 september 2012

Lief

Vandaag ging ik even naar paps om een flesje jenever te brengen. Paps leeft op een gesloten afdeling en is de meest heldere persoon van zijn woongroep.

Vandaag vertelde hij, onder het genot van een sigaartje, dat hij geen goede dag had. Ik vond hem er top uit zien, want hij wordt tegenwoordig weer nat geschoren, wat zo heerlijk fris is bij zo'n zware baard. Na het sigaartje en gesprek gingen we samen naar binnen om aan de grote tafel met de andere bewoners te zitten. En daar voelde ik HET......... Liefde. Oprechte liefde!

Een bewoonster zag er wat pips uit, toen haar man ( die er elke dag is) binnenkwam zag ik een piepklein glimlachje verschijnen op haar gezicht. Zou ze hem herkennen? Hij gaat naast haar zitten en kijkt naar haar zoals elke man naar zijn vrouw zou moeten kijken. Hij pakt haar handen en ik zie hem hem vol liefde kijken naar haar hand die zij er bovenop legt. Pure liefde! Iedereen die de film de notebook gezien heeft, nou dit was zo'n moment. Zou zij het ook even voelen?

Ondertussen zit een dame die al heel lang op in de woongroep woont en bijna onafgebroken praat met een nieuwe mevrouw een ' gesprek te voeren'. Het raakt kant nog wal, maar het ziet er zo gezellig uit, want ze krijgen samen de slappe lach en grijpen elkaars handen. Achter mij ziet een van de verzorgsters het ook en
zegt ' hier kan je toch uren naar kijken'. Dit is precies wat deze twee nodig hadden.

Net voordat ik weg wil gaan komt een man met een stok binnen, de nieuwe mevrouw veert zachtjes op! Het blijkt haar broer te zijn. Vol liefde kijkt ze naar hem en verlaat het gesprek met haar vriendin.

Langzaam rij ik naar huis met een brok in mijn keel. En geniet na van de stralende blik van paps als hij zegt ' mokkeltje wat ben ik blij dat ik je zie'.

Xoxo Rarda

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi en heerlijk gevoel als je dit kan "zien"
  Vaak merken mensen dit niet eens op.
  Maar als je de liefde kan voelen wat jij vandaag hebt gezien dan wordt het leven een stuk vrolijker.

  Lieve groet van Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awh, zeker lief. Zeker om uren naar te kijken.

  Liefs, Lieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik sluit me bij christien aan.
  Je bent een bevoorrecht mens Rarda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig ....om te lezen voor mij.....22 jaar ....meegemaakt de gesloten afdeling waar mijn mams woonde.....zo herkenbaar....zo liefffff....xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat prachtig verwoord!
  Hoe herkenbaar voor mij ook. Mijn opa zat op een gesloten afdeling.
  En ik heb zelf jaren gewerkt op gesloten afdelingen voor dementerende bejaarden! Als ziekenverzorgster!
  De mooiste werktijd die ik ooit heb gehad. Wat hield ik van die oudjes!

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je langs kwam en bedankt voor je berichtje xoxo Rarda