zondag 8 april 2012

paas tradities

Bij mijn ouders thuis aten wij vroeger altijd al "matses" (of matze)bij het ontbijt met Pasen.Ongerezen brood een oud joods gebruik met Pasen. Al vanaf 1933 bakt Hollandia uit Enschede deze in het welbekende doosje en nu ook steeds meer in de grote zak te verkrijgen.

In de loop der jaren is er ook een boterkip bijgekomen en natuurlijk een gekookt,al dan niet geverfd, eitje erbij. Dit jaar natuurlijk met eigen eitjes.

In de avond eet ik altijd asperges met lamsvlees en nieuwe aardappels. Ik vind het een echte lente maaltijd en de kinderen eten het ook altijd graag.
Eieren worden er niet meer gezocht in de tuin, een ontbijt is bijna een lunch :-), maar morgen avond met z'n allen aan de asperges en vandaag een matse met wat boter en suiker.
En hopelijk over een poosje kleinkinderen die net zoals hun vader en moeder met een mandje in hun pyjama door de tuin banjerde om eieren te zoeken.


Fijne Pasen allemaal xoxo Rarda

2 opmerkingen:

  1. ook voor jullie een vrolijk & gezellig Pasen gewenst.
    Met lieve groetjes,
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie traditie!
    Een fijne 2de paasdag gewenst.

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Wat gezellig dat je langs kwam en bedankt voor je berichtje xoxo Rarda