woensdag 12 september 2012

Lief

Vandaag ging ik even naar paps om een flesje jenever te brengen. Paps leeft op een gesloten afdeling en is de meest heldere persoon van zijn woongroep.

Vandaag vertelde hij, onder het genot van een sigaartje, dat hij geen goede dag had. Ik vond hem er top uit zien, want hij wordt tegenwoordig weer nat geschoren, wat zo heerlijk fris is bij zo'n zware baard. Na het sigaartje en gesprek gingen we samen naar binnen om aan de grote tafel met de andere bewoners te zitten. En daar voelde ik HET......... Liefde. Oprechte liefde!

Een bewoonster zag er wat pips uit, toen haar man ( die er elke dag is) binnenkwam zag ik een piepklein glimlachje verschijnen op haar gezicht. Zou ze hem herkennen? Hij gaat naast haar zitten en kijkt naar haar zoals elke man naar zijn vrouw zou moeten kijken. Hij pakt haar handen en ik zie hem hem vol liefde kijken naar haar hand die zij er bovenop legt. Pure liefde! Iedereen die de film de notebook gezien heeft, nou dit was zo'n moment. Zou zij het ook even voelen?

Ondertussen zit een dame die al heel lang op in de woongroep woont en bijna onafgebroken praat met een nieuwe mevrouw een ' gesprek te voeren'. Het raakt kant nog wal, maar het ziet er zo gezellig uit, want ze krijgen samen de slappe lach en grijpen elkaars handen. Achter mij ziet een van de verzorgsters het ook en
zegt ' hier kan je toch uren naar kijken'. Dit is precies wat deze twee nodig hadden.

Net voordat ik weg wil gaan komt een man met een stok binnen, de nieuwe mevrouw veert zachtjes op! Het blijkt haar broer te zijn. Vol liefde kijkt ze naar hem en verlaat het gesprek met haar vriendin.

Langzaam rij ik naar huis met een brok in mijn keel. En geniet na van de stralende blik van paps als hij zegt ' mokkeltje wat ben ik blij dat ik je zie'.

Xoxo Rarda

dinsdag 11 september 2012

In de krant

Een zondag schreef ik al over het gezellige 'Rue des crêpes'. Het kleine festival in de Pannenkoekstraat te Rotterdam met food en fashion.

Een maandagochtend kreeg ik een whatsapp van Betul ' Rar je staat in het Algemeen Dagblad'
Een leuke foto samen met mijn mannetje op een terrasje met een Aperol spritz.

Xoxo Rarda


zondag 9 september 2012

Rue des Crêpes

Vandaag in de Pannenkoekstraat naar een nieuw kleinschalig markje geweest, voor fashion en food met de toepasselijke naam 'Rue de crêpes'.
Met dit prachtige weer nog gezelliger en met een hapje en een drankje in het zonnetje kan zo'n dag niet meer stuk.
Met mijn iPhone wat foto's gemaakt.

https://www.facebook.com/events/258302567611881/

Xoxo Rarda


zaterdag 8 september 2012

Tous ensemble

 
Donderdag, geheel onverwacht, met Syl de prachtige en ontroerende film
Tous ensemble gezien  in
Heerlijk vanuit school om 16.30 de voorstelling,
met een prosecco in de hand,bekijken.Daarna in het theater een hapje en een drankje
en om 21.00 weer thuis.
 
Een aandoenlijke film over krasse zeventigers
die bij elkaar gaan wonen in een
soort commune met alle gevolgen van dien.
Met als hoofdrolspeelsters Geraldine Chaplin en Jane Fonda en drie oude
Franse acteurs.
 
 
De film is zeker de moeite waard en
blijft op dit moment de favoriete bioscoop.
 
fijn weekend xoxo Rarda