vrijdag 31 augustus 2012

Blue

August 2012 is a month with two full moons. And, by popular acclaim, that means it’s a Blue Moon month – but Blue in name only. That’s because a Blue Moon is sometimes defined as the second full moon in a calendar month. The first full moon was August 1. The second full moon is today – August 31, 2012. The second full moon of August 2012 is the Blue Moon. Happy Blue Moon, everyone!


Xoxo fijn weekend Rarda

zondag 26 augustus 2012

Weer naar school

Morgen moeten we weer aan de slag na 7 weken!
Zeven weken is lang, maar zo voelt het eigenlijk niet.
Wij zijn deze keer niet op vakantie gegaan door het klussen. Eigenlijk was het de bedoeling om tussendoor weg te gaan, maar het is er stom weg niet van gekomen. Het voordeel van klussen met zoveel tijd is dat je 's ochtends op je gemak je ontbijtje gebruikt in de tuin. Of de dag begint met hardlopen of fietsen. Na het klussen een terras pakt of een stranddag inplant.
Dus kortom we hebben genoten.

Morgen staat er een nieuwe mentorklas op mij te wachten. Zenuwachtige brugklassers die twee jaar bij mij blijven. Het is altijd weer wennen, want de oude klas was zo leuk, maar altijd blijken deze nieuwe kids ook weer leuk te zijn.

Elk jaar heb ik nieuwe voornemens, niet op 1 januari, maar in het nieuwe schooljaar.

Ik heb er weer zin in! Jullie ook?

Gelukkig nieuwjaar xoxo Rarda

zaterdag 11 augustus 2012

donderdag 9 augustus 2012

Update keuken

Om de koelkast is alles klaar. Het keukenblok is eruit en eronder zijn de tegels gelegd. Vandaag wordt deze helft gevoegd zodat mijn Boretti na anderhalf jaar weer op het gas kan aangesloten worden en ook niet verkeerd dat ik na ook zo'n lange tijd deze week weer een afwasmachine heb.
Gisteravond voor het eerst eten gehaald, omdat we nu echt niet meer konden koken in de puinhoop. Een patatje van onze plaatselijke was snel gehaald.
Meneer Oldnewhome kan 's ochtends niet zonder zijn espresso uit zijn potje dus ik riep vanmorgen naar beneden dat hij misschien ons bejaarde camping gasje buiten kon gebruiken voor zijn verslaving Tegelijkertijd kreeg ik deze foto Ge-appt.

Twee zielen.........

Xoxo Rarda

maandag 6 augustus 2012

Update

Vanmorgen lekker een rondje hardgelopen met Yvon, met een tussenstop bij Le Bonheure voor een koffieverkeerd.
Daarna direct mijn verkleding aangetrokken om de ombouw bij de koelkast in de grondverf te zetten. Ziet er nu als white wash uit.......... eigenlijk ook al leuk! Morgen ga ik verder met aflakken en zal ik wat foto's posten.
Op de achtergrond de hele dag sportzomer van radio 1.
Nu weer schoon, moe en voldaan bedenken wat we gaan eten 😃

Xoxo Rarda

zaterdag 4 augustus 2012

Recht is niet recht

Vandaag een beetje problemen met de linker kant van de ombouw. Mister oldnewhome maakte net zoals aan de linkerkant een deur, maar helaas pindakaas er zat nogal wat verloop in de muur.
Geprobeerd om hem optisch recht te krijgen, maar ik denk dat we morgen nog wat bij gaan stellen.
Het leuke is dat ik vanavond wat Jeanne D'arc livings doorkeek en de volgende foto zag van deze prachtige gang.
Kijk goed naar de vloer rechts achterin en het muurtje rechts.

Recht is niet altijd recht!

Mooie zondag xoxo Rarda

vrijdag 3 augustus 2012

Help mijn man is klusser.

Wij zijn hard in de keuken aan het klussen, omdat we alles zelf doen, en het een oud huis is gaat het langzaam. Waterpas is meestal geen optie dus gaan we voor het zicht. Op de verhoging ligt al Belgisch hardsteen en is de ombouw voor de koelkast bijna klaar. Hopelijk kan ik zondag die ombouw verven en gaat het leggen van de andere helft van de vloer verder,zodat de Boretti eindelijk na anderhalf jaar weer op gas kan aangesloten worden en ik na anderhalf jaar weer een vaatwasser heb. Heerlijk ik kan niet wachten.

Na het weekend een sneak preview.

Xoxo Rarda

Gold

Xoxo Rarda