zaterdag 31 december 2011

het oude jaar



Wat kunnen wij terugkijken op een goed jaar!

We wonen nu een jaar in ons huisje aan de dijk en genieten daar elke dag weer. Met de kinderen gaat het goed.Pa heeft zijn draai al aardig gevonden in zijn nieuwe woonomgeving. Enz. enz.

Ik wens jullie allemaal een super goeie jaarwisseling toe en een geweldig top jaar. Wees allemaal lief voorelkaar.

xoxo Rarda




woensdag 28 december 2011

love these places

Er zijn een aantal plekken waar ik graag kom en dit zijn er een paar. Natuurlijk ben ik op de ene plek meer geweest dan op de andere. New York twee keer en hoop snel weer te gaan. Londen al zeker 5 keer een dag of 4 á een week. Koudekerke (de Dishoek) al zo ontzettend vaak. Lago Trasimeno al zeker 15 jaar (soms zelfs meerdere keren in een jaar)
Rotterdam al mijn hele leven en nu sinds een jaar hoort hier ook thuis bij.



xoxo Rarda

dinsdag 27 december 2011

The day after

We kijken terug op gezellige ontspannen dagen. Kerstavond gezellig met de kids en aanhang een ouderwets gourmet avondje gehad met na afloop cadeautjes.
Eerste kerstdag genoten van de kookkunsten van mijn 80-jarige schoonmoeder. En tweede kerstdag bij ons genoten van ,een door zussie en mij samengestelde bourgondische met een vleugje traditionele, maaltijd.
Vanmorgen een poging gedaan om het blog wat op te frissen. Ik moet nog even wennen dus laat het nog even zo.

xoxo Rarda

vrijdag 23 december 2011

Love their style

Rita,Grace,Madonna,Juliette,Coco,Audrey ,Maria,Sophia,Jacky,Gretha



xoxo Rarda

http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/16/1654/5KJGD00Z/poster/audrey-hepburn.jpg

woensdag 21 december 2011

it's Beginning To Look A Lot Like Christmas part 2

Vandaag de kortste dag en de langste nacht en heb nog steeds geen echt  kerstgevoel". Wat dat gevoel is dat is voor iedereen anders.

Ik zit het liefst met alles bij elkaar gezin,familie,vrienden enz enz. Ik merk dat dit steeds moeilijker zal worden, omdat iedereen een ander gevoel heeft over die dagen, iedereen zijn eigen programma heeft (of niet), iedereen rekening wil houden met elkaar of dat mensen de dagen gewoon anders willen doorbrengen dan dat ik in mijn hoofd heb :-). Wat natuurlijk iedereen zijn goed recht is.

Voor mezelf heb ik besloten dat ik het volgend jaar op eerste kerstdag bij ons vier aan de dijk. Alle hierboven genoemde ,die ik graag bij elkaar heb, zijn dan van harte uitgenodigd om op eerste kerstdag bij ons kerst traditioneel te vieren. Met een gezellig versierd huis,kalkoen in de oven, spelletjes, maar vooral met elkaar.

Ik ben daarbij! Jullie ook?...........................................................................geintje ik leg niemand vast, maar....................


Ik kijk in ieder geval uit naar kerstavond dat we met het gezin gezellig met elkaar op verzoek gaan gourmetten.


Nog even een rondje van het versierde huis.


de gang beneden




de huiskamer








de keuken


gang boven



Geniet van de vrije dagen en geniet vooral van elkaar. Fijne kerstdagen allemaal

xoxo Rarda

maandag 12 december 2011

It's Beginning To Look A Lot Like Christmas

De kerstboom staat en de lampjes buiten branden ook gezellig. Vanavond na het werken nog wat extra decoraties in huis zetten en hangen en dan...........................mag het wat mij betreft gaan sneeuwen.
Vorig jaar zaten we volop in de sneeuw en dat lijkt me nu ook weer heerlijk. De weersvoorspelling zegt er nog niets over dus rustig afwachten.
Als de versieringen klaar zijn maak ik wat foto's, maar ondertussen zwijmel ik weg met Michael.




xoxo Rarda

woensdag 7 december 2011

pré-x-mas

Vandaag een vrije dag en die zit vol! Gek genoeg wordt mijn hoofd steeds leger door deze klussen te doen.
Vanmorgen zou ik gaan hardlopen, maar het onweerde en bliksemde zo dat ik dochter lief naar haar werk heb gebracht i.p.v. te gaan hardlopen. Slecht ik weet het, maar ik vond het met de bliksem niet verantwoord.
Ik ben lekker bezig geweest met computer en telefoon om dingen voor Pa te regelen. Hij woont sinds kort niet meer thuis en ben zijn financiën onder de loep aan het nemen. Nou ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn ouders een lintje moeten krijgen (niet alleen om dat ze ons 3 opgevoed hebben), maar omdat zij zoveel goede doelen steunden. Ik heb er wat opgezegd en kreeg steeds de vraag wil je niet een beetje blijven steunen?
Nee ik doe het niet, want al met al kost het best veel tijd om dit te doen.

De kerstboom hoop ik morgen te kopen, want de spullen lonken in de garage. Ik denk dat als ik zo nog tijd heb toch al wat kleine versieringen ga aanbrengen, zodat we rustig naar de kerst kunnen gaan. Vorig jaar zaten we vol in de verhuizing en daarom dit jaar alles piano piano!!
Zelfs wat we gaan doen is nog niet duidelijk en heb het gevoel bij een hoop mensen ook nog niet. Hopelijk wordt het net zo gezellig,oubollig  en met fijne mensen om ons heen als de Sint en met net zoveel buikspierpijn van het lachen.

Vanavond in ieder geval met zussie, dochter en nichtje naar de film om in de stemming te komen

xoxo Rarda

zondag 4 december 2011

kerstkaarten,bomen,film en eerst nog even Sint

Morgen is het heerlijk avondje gekomen, maar vandaag mijn kerstkaarten gemaakt en besteld.

Morgen nog even pepernoten,kruidnootjes, marsepein en roomboterstaaf. Er staat al de hele dag soep op het vuur en stoofperen staan ook te pruttelen lekker al klaar voor morgen.  Morgen  spelen we het oud Hollands Sint spel , want de jongste is inmiddels al 16

Na de Sint mag van mij de kerstboom er pas in en dat ga ik deze week dan ook heerlijk doen onder het genot van een kerstcd en daarna  de film Love Actually. Ik denk dat het volgend jaar een nieuwe film gaat worden, want woensdag naar volgens mij weer een december topper.

Misschien tuttig, maar ik vind het heerlijk. Geniet alvast van de trailer.


xoxo fijne Sinterklaas en op naar de kerstboom