zondag 27 november 2011

XMS

Afgelopen vrijdag verjaardag van de jongste gevierd.............................21 alweer. Zoon is de dertiende december jarig en traditiegetrouw zette ik de kerstboom altijd na zijn verjaardag pas neer. Slingers en kerstversiering tegelijk vond ik altijd wat teveel.
Hij woont nu samen met schoondochter in een eigen huisje, dus de kerstboom kan wat eerder. De Sint moet wel alweer terug zijn naar Spanje, want dat vieren wij nog steeds.

Vandaag de camera gemaakt om wat foto's te schieten voor een kerstkaart en gelijk de bovenkant van mijn blog in kerstsfeer gebracht. Het lukt niet altijd goed, want deze keer was het centreren van de foto wat moeilijk. Al met al een kleine impressie van de kerstspulletjes uit de garage en de nieuwe waxinehouders met XMS van Jolande. Something old something new............................












Fijne zondagavond xoxo,

Rarda






donderdag 24 november 2011

who rules the world?

Gisteren het eerste stukje van de  afscheid uitzending van Oprah gekeken en was, ook al was het over de top, toch onder de indruk en heb zelfs een verdwaald traantje weggepinkt.
Er komen nog een paar stukjes van de week en ga er dan toch weer klaar voor zitten.

een stukje:

xoxo Rarda

thanksgiving

woensdag 23 november 2011

voyeurisme

Grappig eigenlijk dat mijn blog vorige week 5000 keer bekeken werd en de teller tikt nog steeds gewoon door en toch.................................................... heb ik maar 14 volgers :-(

Ik heb het al vaker gevraagd aan de volgers in het buitenland en doe het nu nog een keer. Doet mijn translation het? Ik kan het namelijk zelf niet goed gezien.

Blijf vooral gluren hoor ik heb het vanmorgen bij de kippen gedaan, omdat we een nieuwe dame erbij hebben. Het was wel nodig, want ik blijk 5 hanen te hebben en 1 hennetje.

Gluur even mee.





xoxo Rarda

zondag 20 november 2011

jump into the fog

Voor iedereen die weg moet vandaag. Doe voorzichtig, want je ziet bijna geen hand voor ogen.

fijne zondag

xoxo Rarda

woensdag 16 november 2011

5000

Yeahhhhh meer dan 5000 bezoekers sinds 9 februari van mijn blog. Er komen komen ook steeds meer lezers bij. Helaas nog maar 14 echte leden en er lijkt niets bij te komen :-(.................................,maar ik word wel gelezen!


Pageviews per land
Nederland
3.325
Italië
488
België
314
Verenigde Staten
176
Duitsland
125
Verenigd Koninkrijk
111
Noorwegen
65
Rusland
22
Zwitserland
21
Frankrijk
16

Bedankt voor het lezen en de vaak lieve reacties  op naar de 10.000 xoxo Rarda

maandag 14 november 2011

de donkere dagen

Zaterdag is onze goed goedheiligman weer aangekomen. Hij kwam dit jaar aan in Dordrecht.Ik blijf dit altijd een gezellige tijd vinden en traditie getrouw vieren wij het met de familie.
Heel lang met alleen cadeautjes voor de kinderen later met surprises en gedichten, maar nu al enkele jaren met het groot Sinterklaasspel. Het is lachen gieren brullen en hebben ludieke en echte cadeautjes door elkaar en drinken chocolademelk en eten natuurlijk pepernoten en kruidnootjes.




N a de Sinterklaas ga ik me langzaam opmaken voor de kerst. Kerstkaarten versturen de lampjes in de bomen buiten. Ik heb er zin in, want vorig jaar ging het allemaal heel erg snel en nu.......................op het gemakkie.

Al even wat voorpret voor de kerst.


xoxo Rarda


zaterdag 12 november 2011

gieser wildeman

Gekweekt door K. Wildeman omstreeks 1850, wonen­de langs het riviertje de Giessen bij Gorinchem. Stand­plaats op voedzame en vochthoudende gronden. De boomvorm groeit niet sterk en is daarom geschikt voor de wat kleinere tuinen. Vormt een gedrongen boom, kan ook als leivorm gebruikt worden. De bloei­tijd is tamelijk laat, dus minder last van nachtvorst. Het stuifmeel is goed. De bevruchting geschiedt door Clapp's, Charneux en Winterrietpeer. De oogsttijd is eind september tot half oktober. In koele bewaar­plaats tot eind januari bewaren. Hij is vroeg dragend maar geeft geen grote opbrengst en is niet erg regel­matig, wel beurtjaargevoelig. De vrucht is klein, bruingeel tot geel met veel roest. De smaak is na het ko­ken zeer goed en het vruchtvlees kookt rood en is licht korrelig. Gebruik alleen als stoofpeer. Hij is voor­al vatbaar voor tak en bloesemsterfte, door late bloei ook vrij gevoelig voor bacterievuur. Verder last van neusrot en perenbladvlo. Het bestrijdingsmiddel Cap­tan geeft bruinverkleuring op de vruchtschil. Het is een goede stoofpeer met in het algemeen helaas niet zulke grote opbrengst.




Al van kinds af aan ben ik een liefhebber van stoofpeertjes en in het bijzonder van Gieser Wildemannen en natuurlijk maakte mijn moeder de lekkerste. Alhoewel die van mij ook lekker zijn en vriendinnen van dochterlief ze graag komen eten.





Op dit moment ruikt het huis weer heerlijk naar stoofperen en omdat we liefhebbers zijn hebben we vandaag een Gieser Wildemannen boompjes gekocht en geplant, Het lijkt me zo leuk om volgend jaar een eigen oogst(je) te hebben.


Recept

Spek met peren

streekrecept uit de Hoeksewaard

Ingrediënten voor 4 personen

1 ½ kg stoofperen Wilde Giessenman
500g zuurkoolspek
Was de peren, snijd het kroontje eraf en boor de klokhuizen eruit.

Bereidingswijze

Doe de peren met de spek in een pan en giet er zoveel water bij zodat het vlees net onder staat. Kook dit alles in ongeveer 2 ½ uur zachtjes gaar.
Haal het spek uit de pan en snijd het in plakken. Schep de peren uit de pan en doe deze in een schaal. Geef er gekookte aardappelen bij. Het kookvocht kan als jus dienen
Lekker bij aardappelpuree (en spruitjes vind ik)




Ik heb ze zelf nooit zo klaar gemaakt, maar we aten ze op de trouwerij van mijn oudste zus.


Fijn weekend


xoxo Rarda


dinsdag 8 november 2011

kiss

Een kus voor je als je baalt van het weer.............................


Een kus voor je als je geliefde vertrekt.........................................


Een kus voor je als je iemand verloren hebt................................................


Een kus voor je geliefde............................................

Een kus voor jou en je baby in je buik.................................

Een kus voor je als je eigenlijk gebonden bent..........................................

Een kus voor je als je je geliefde nog niet gevonden hebt........................................



En kus voor je als je je niet lekker voelt



Dikke x van mij






Jeanne d'Arc living

Leuk een filmpje van de herfst uitgave.

De nieuwe kerst uitgave ligt al te wachten op mij.

xoxo Rarda

zondag 6 november 2011

New York part 3

De ochtend van de marathon hadden we een vroeg ontbijt en werden we door onze supporters en mooi A capella uit gezongen door Mark Dakriet die Feeling good zong..............................kippenvel.


Met de bus naar de start en daar in de ijzige kou wachten onder de Verrazano brug in kleding die we dadelijk weg zouden gooien en die ten goede zou komen aan de daklozen van New York.

En dan de start.............................om nooit te vergeten en weer emoties.


Het publiek was geweldig onderweg en we genoten met volle teugen. In elke wijk ander publiek en een andere sfeer.



En hier ging het allemaal om.

Vandaag gaan weer tienduizenden weer lopen. Succes vandaag en vergeet niet te genieten.

xoxo Rarda


zaterdag 5 november 2011

New York part 2

De dag voor de marathon begint de spanning toe te nemen en hoop je de eindstreep te halen, omdat je al 7 dagen in NYC bent en al een paar marathons in de benen hebt zitten door het wandelen door de stad.
Wij hebben het de avond er voor rustig aan gedaan en hebben in een restaurant tegenover ons hotel
's avonds een pasta gegeten.

Alles lag klaar:

Goede nacht voor alle lopers, vrijwilligers en de onvermoeibare supporters langs de kant.

xoxo Rarda

vrijdag 4 november 2011

New York

In 2006 was ik met mijn gezin voor het eerst in NY en het maakte  INDRUK.

In 2008 was ik er voor de tweede keer en die indruk werd onuitwisbaar!

Ik liep daar namelijk de marathon der marathons en daar had ik al 10 jaar over gedroomd. Samen met loopmaat/vriendin Yvon en supporter/zus Cobi gingen we het avontuur aan en sindsdien wordt ik elke jaar in de eerste week van november onrustig.

Deze week was er de hele week een uitzending van 538 over de marathon. Ruud de Wild loopt samen met zijn sidekicks en vele anderen

Op dit moment gaat het lopen niet geweldig, maar ik voel de inspiratie!

xoxo Rarda

wordt vervolgd

dinsdag 1 november 2011

inspirerende zomerhuizen

Hij lag al even te wachten op mij, maar heb hem net even snel opgehaald


Eventjes snel doorgebladerd, voordat ik de auto weer inspring en het is niet alleen zomers. Ook nog eventjes wat kerstspulletjes ingeslagen, want daar heb ik dit jaar echt zin in. Sinterklaas,kerst en oud en nieuw kom maar op!!



xoxo Rarda