zondag 31 juli 2011

mooi weer

De voorspellingen van deze week zijn goed  snel weer een pizza bakken buiten !!!!






xoxo Geniet van het weer Rarda

zaterdag 30 juli 2011

geschilderd

Afgelopen woensdag,donderdag en vrijdag hebben we het houtwerk van boven wit laten schilderen. Het ziet er weer fris uit en is lekker klaar voor de winter. De onderkant zal het volgende jaar gedaan worden, omdat het nog prima in de verf zit en er hoogstwaarschijnlijk nieuwe deuren ramen in gaan.
Alles op het gemakkie.
Jammer dat de zon  niet scheen, omdat het resultaat dan nog beter te zien was, maar hier alvast een impressie.

 voor

 
  na





xoxo Rarda

vrijdag 29 juli 2011

buurpaardjes

Aan de zijkant van onze tuin ligt een stuk grond van het waterschap. Op dat stuk grond lopen de ene keer schapen en de andere keer paardjes. Moeder en kind. .Ze waren eerst erg schuw, maar komen nu af en toe kroelen bij het hek.






xoxo Rarda

woensdag 27 juli 2011

een bloemetje op woensdag


Bij steeds meer bloggers zie ik "een bloemetje op woensdag". Waarom en wat de bedoeling is weet ik niet, maar bij deze................................voor jullie allemaal "een bloemetje" .

Fijne woensdag xoxo Rarda

dinsdag 26 juli 2011

Copacabana

Gisteravond de film Copacabana gezien met Isabelle Huppert die de levenslustige Babou speelt. Wat een leuke film en wat een goeie rol van Isabelle en wat geweldig dat je in Europese films de vrouwen gewoon oud ziet worden.
Ik zou willen dat ik maar een fractie van de onbevangen Babou zou hebben, heerlijk !!
Dus een echte aanrader om  deze in onze herfstachtige zomer te kijken. Strakjes weer verder met de gang. En donderdag en vrijdag verwachten we de schilder voor de bovenkant van het huis. De rest was volgens de expert nog niet nodig.


fijne dinsdag xoxo Rarda

zaterdag 23 juli 2011

eerste foto's van de gang

Het gaat erg langzaam, omdat we steeds bezig zijn in de tuin, maar beetje bij beetje verandert er toch wat in de gang.
De vloer heb ik wit geverfd en de meterkast wit en de deur met zwarte schoolbordverf geverfd. De vloer heb ik voor het  doorschijnende en matte effect met witte grondverf geverfd en er een laag matte parketlak over gedaan. Ik had natuurlijk kalkverf voor kunnen gebruiken, maar dit is een goedkoop alternatief met het gewenste effect.
Ik had al wat ervaring met de grondverf op waterbasis, want ik had de bearchairs in de tuin er mee geverfd en was erg tevreden over het resultaat.

Hieronder al wat foto's van het hoekje onder de trap.







xoxo Rarda

vrijdag 22 juli 2011

bomaanslag

http://stinemos.blogspot.com/ Ik krijg net een berichtje te zien van één van mijn favoriete bloggers over een bomaanslag in Oslo!!!


donderdag 21 juli 2011

lekkers

Vandaag op de fiets gestapt om heerlijk een ontbijtje te gebruiken op het terras van het Westerpaviljoen.  http://www.westerpaviljoen.nl/

 We hebben de afgelopen tijd erg hard in de tuin gewerkt en onze lichamen kraken  onder deze arbeid dussssssssssssss .................even pas op de plaats,want het is tenslotte vakantie.
Naast het leven in ons nieuwe oude huis, vinden wij het heerlijk om af en toe in de stad te zijn. New York,Barcelona,Parijs,Rome,Rotterdam,Amsterdam enz. enz. Allemaal super leuk, maar het landleven in Umbrie en gewoon lekker thuis van het uitzicht genieten vinden we ook erg lekker.

Maar even terugkomen op vandaag: na het ontbijtje naar Koekela gefietst voor wat cadeautjes en lekkers voor ons zelf.
http://www.koekela.nl/



Kijk op de website voor het assortiment.Dit is zeker de moeite waard.

 Daarna verder gegaan om bij Bammetje brood te halen. Het leuke van beiden zaken is dat je rechtstreeks in de keuken kan kijken.




Weer terug hebben we naar de beklimming van de Galibier in de tour de France gekeken. Vorig jaar hebben we zelf deze berg beklommen.............................in de auto hoor, maar toen ik vorig jaar  al die zwoegende amateurs daar zag kreeg ik zin om het ooit ook te doen. Wie weet???



Net een maaltijdsalade gegeten die klaargemaakt is was door meneer OLDNEWHOME en nu een espresso met een stukje van Koekela.
Een verdiende lekkernij na onze fietstocht.

xoxo Rarda





maandag 18 juli 2011

vijgen

In onze tuin staat een vijgenboom/struik en dat vind ik erg leuk. Toen van de week de zon scheen heb ik gelijk wat foto's geschoten, want ik ben natuurlijk hard aan het oefenen.

Ik droom ervan dat er dadelijk voldoende vijgen aan de boom zitten om dat heerlijke vijgenbrood te maken. Ik had het in Middelburg bij mijn schoonzus  aan boord gegeten met een wijntje en lekkere kaasjes. En kreeg van haar een paar weekjes later nog een stuk voor thuis.

Ik heb een recept opgezocht en hoop dat dat net zo lekker gaat smaken, en als de zon er nu voor zorgt dat ik mijn eigen vijgen ervoor kan gebruiken dan........................................

Ik ben op dit moment hard bezig in de gang, omdat ik met het slechte weer van de afgelopen dagen genoodzaakt ben om binnen te werken. Meneer Oldnewhome gaat gestaag verder in de tuin. Het terras achter de garage is vergroot. Foto's volgen hiervan.

Fijne week allemaal en voor alle vakantiegangers een fijne vakantie gewenst.

xoxo Rarda

recept vijgenbrood:

Bereidingswijze

Snijd de vijgen in stukjes. Hak de amandelen en hazelnoten middelgrof. Boen de sinaasappel schoon onder warm water en rasp op een fijne schaaf de schil, alleen het oranje, dun af. Smelt in een kom au bain-marie (zet de kom op een pan met kokend water) de chocolade en voeg het kaneelpoeder, sinaasappelrasp en de anijslikeur toe. Schep de vijgen en noten erdoor en meng het met de handen goed door elkaar. Gebruik eventueel latex wegwerphandschoenen.
Voeg extra likeur toe als het mengsel te droog is en niet goed aan elkaar kleeft: het moet een stevige bal worden. Vorm van het ‘deeg’ een platte ronde koek, gebruik eventueel de springvorm van 20 cm doorsnee als vorm. Laat het ‘brood’, afgedekt met vershoudfolie, minstens een dag opstijven. Snijd het brood in smalle puntjes en serveer het met kaas, bijvoorbeeld een blauwschimmelkaas.
 
De hoeveelheden staan er niet bij, maar ik zou zeggen doe het met gevoel!!
 




 

zaterdag 16 juli 2011

who let the dogs out part 2

who let the dogs out ?

Afgelopen donderdag heeft het bijna 21 uur achter elkaar geregend in Nederland. Na de , voor Nederland, extreme droogte van het voorjaar hadden we nu volop regen. De steeds lege regenton liep over en de honden hadden zelfs geen zin om naar buiten te gaan.
Hoe anders was het een dag later. Ik was vroeg op, dus ben een lange wandeling gaan maken met de honden. Met Lola en onze logee Boy.
De oude dame en heer hebben heerlijk lopen rennen en spelen, maar moesten een middagdutje doen in de zon na zoveel inspanning.
Zoveel regen als dat we hadden op donderdag, zoveel zon was er gisteren. Heerlijk weer en tot 9 uur buiten gewerkt,gelezen en gegeten om daarna heerlijk naar programma's over de Tour de France te kijken.
Noem het burgerlijk, maar wij vinden het heerlijk!!

Hieronder wat foto's van de honden.






xoxo Fijn weekend Rarda

donderdag 14 juli 2011

quatorze juillet

Franse nationale feestdag


De Champs-Elysees in Parijs op 14 juli

President Nicolas Sarkozy tijdens de militaire parade, 2008
Veertien juli ( quatorze juillet) is de nationale feestdag van Frankrijk. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, waarmee in 1789 de Franse Revolutie begon. Formeel is dit niet helemaal juist: men viert de eerste verjaardag van de bestorming van de Bastille, het feest van de Franse federatie. Dat was een patriottisch feest op 14 juli 1790 om de eenheid van Frankrijk te benadrukken. In 1880 werd de dag tot nationale feestdag verklaard. De vaderlandsliefde kon na het debacle van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871) immers wel een oppepper gebruiken.

Tradities

Quatorze Juillet wordt in Frankrijk traditioneel gevierd met veel vuurwerk, vaak al de voorafgaande avond, maar ook op de dag zelf. Het gaat daarbij om professioneel geregisseerde shows. In de ochtend van de 14e juli wordt begonnen met een grote militaire parade op de Champs-Elysées ten overstaan van de zittende president van de republiek.
De Franse vlag wordt, als symbool van de republiek, uitgehangen. De kleuren van de vlag komen tevens terug in allerhande feestversiering.
In de meeste gemeentes wordt er op deze dag een groots vuurwerk met aansluitend een bal populaire (een dansavond geschikt voor de gehele bevolking) georganiseerd.

bron Wikipedia

Fijne quatorze julliet voor alle Fransen en toeristen in die daar op dit moment vakantie vieren.

xoxo Rarda





woensdag 13 juli 2011

shop till you drop

Ik hou er zo van en....................... ik ken erg weinig dames die er niet van houden!!! Ze zijn er wel weet ik,maar in mijn omgeving kom ik ze niet vaak tegen. Het vervelende is dat ik mijn kind ook ernstig met dit virus heb aangetast. HELP!!!

Na de verhuizing veel weg gedaan uit elke kast van keuken spullen tot prullaria, tassen,schoenen,kleding  enz. enz. en toch ligt de garage en de zolder van de garage vol.
Gisteren wilde ik weer een leuke rozé karaf en sapfles bewaren, omdat daar de eigen pluksels uit de tuin daar zo leuk in staan toen mijn dochter zei "nee mam!!! Je vindt dat ik ook teveel bewaar en koop" ............................uitgel...d dacht ik zo!

Maar toch vanmorgen met dochter,zussie en nicht, maar weer gegaan. Alleen kleding deze keer. Knap, wetende dat Riviera Maison er ook zit en SALE heeft.

Iniedergeval voor allemaal een fijne woensdag en misschien voor diegene die gaan..............veel shopplezier








xoxo Rarda